voetbalzone

Schenkel: 'Tactische gedeelte is hier niet heel erg ontwikkeld'

Bart Kruyt22 okt 2010, 10:03
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2010, 10:03
Advertentie

Ton Caanen en Jordi Cruijff trokken deze zomer vol goede moed naar Cyprus en haalden diverse Nederlandse spelers naar AEK Larnaca. Het is altijd afwachten hoe dit soort experimenten uitpakken, maar bij Larnaca gaat het vooralsnog prima. De ploeg doet bovenin de ranglijst mee en presteert daarmee boven de verwachtingen.

Danny Schenkel is één van de Nederlanders in het team van Caanen en heeft het naar zijn zin op Cyprus. “Bij mijn komst was de doelstelling tussen de vijfde en achtste plaats te eindigen, maar we voetballen nu zeer aardig”, zei de mandekker in Voetbal International. “We proberen pressing te spelen, voetballen vanuit een goede organisatie achterin. Met Kevin Hofland vorm ik het hart van de defensie; daarvoor staan Gregoor van Dijk en Edwin Linssen. Dit viermansblok moet bij AEK Larnaca de goede organisatie bewaken."

“Aan alle kanten hoor ik dat het niveau van deze competitie weinig voorstelt, maar dat is echt niet zo. Alleen is het tactische gedeelte niet heel erg ontwikkeld", vervolgde Schenkel. “Maar van een Nederlandse kliek is geen sprake. Ook de samenwerking met de andere spelers verloopt prima. Iedereen is positief en heeft de ambitie er een mooi seizoen van te maken. Dat gaat tot nu toe goed, al zou het echt niet vreemd zijn als we ergens in het seizoen nog een keertje een tikkie krijgen."

Bezig met laden …