voetbalzone

Scherpe Gómez schiet Besiktas naar koppositie in de Süper Lig

Matthijs van Laar13 sep 2015, 17:56
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2015, 17:56
Advertentie

Besiktas mag zich in ieder geval de komende uren (gedeeld) koploper van Turkije noemen. De topclub uit Istanbul kon in de stadsderby met Basaksehir rekenen op zomeraanwinst Mario Gómez, die de volledige productie van de thuisclub voor zijn rekening nam en daarmee van de hatelijke nul treffers af is. De Duitser scoorde twee keer, waardoor Besiktas na vier duels op negen punten staat.

Gómez opende na een kwartier spelen de score. De spits ontving de bal aan de linkerkant van de zestien en kwam naar binnen. Met een harde, droge schuiver in de verre hoek liet hij doelman Volkan Babacan volledig kansloos. Besiktas toonde zich daarna slordig in de voorste regionen en liep pas na een dik uur spelen verder uit. Opnieuw was het Gómez die zich mocht laten bejubelen.

Dit keer ontsnapte de goalgetter bij een razendsnelle counter aan de aandacht van zijn bewakers. Volkan zag het gebeuren en kwam uit zijn doel, maar koos te vroeg voor een hoek en werd met een simpel, geschept schot voor de tweede keer geklopt. Basaksehir was tien minuten voor tijd dicht bij de 2-1, maar Tolga Zengin reageerde alert en voorkwam met een reflex de aansluitingstreffer.

Gómez had daarna zijn derde van de middag móeten maken, maar kopte voor een half leeg doel slordig naast. De fraaie voorbereidende actie kwam van Ricardo Quaresma, die niet veel eerder zelf ook al een enorme kans op de 3-0 had laten liggen. De Portugees stond helemaal vrij op acht meter van het doel, maar zag zijn inzet van de doellijn gehaald worden.

Bezig met laden …