voetbalzone

'Scherpschutter Pellè is een betere spits voor Feyenoord dan Guidetti'

Bart Kruyt13 jan 2013, 23:00
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2013, 23:00
Advertentie

John Guidetti zal nog vaak terugdenken aan het seizoen 2011/12, het seizoen van zijn leven. De aanvaller maakte als huurling van Manchester City twintig doelpunten voor Feyenoord en groeide uit tot publiekslieveling in De Kuip. De teleurstelling was dan ook groot toen bleek dat de Rotterdammers hem niet konden behouden. Wie moest Guidetti ooit doen vergeten?

/

Het antwoord op die vraag luistert naar de naam van Graziano Pellè, die op huurbasis overkwam van Parma en inmiddels definitief is vastgelegd. In de zomer werden er veel vraagtekens gezet bij de komst van de Italiaan, die in vier jaar tijd slechts veertien keer had gescoord voor AZ. Op dat aantal zit Pellè in het shirt van Feyenoord echter al na veertien competitiewedstrijden.

De supporters van Feyenoord zijn dolgelukkig met Pellè en denken nauwelijks meer terug aan Guidetti. In de afgelopen dagen kon men op onze frontpage reageren op de stelling 'Graziano Pellè of John Guidetti: wie is een betere spits voor Feyenoord?' en bijna 18000 bezoekers lieten hun stem gelden. 60 procent koos voor Pellè, terwijl 40 procent van de stemmen naar Guidetti ging.

Pellè blijft ondertussen met beide benen op de grond staan: "Laat de mensen nu niet doen alsof ik hier een wereldspits ben", zei hij vorige week nog. "Ik ben aardig begonnen, maar ik heb hier nog niets gewonnen en we zijn pas halverwege het seizoen. Als ik hier over vier jaar nog veel meer doelpunten heb gemaakt en het in alle seizoenen goed heb gedaan, mogen de mensen zeggen dat ik een goede spits ben geweest voor Feyenoord."

Bezig met laden …