voetbalzone

Schinkels en Stevens strijden om opvolging Adriaanse

04 apr 2009, 13:01
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2009, 13:01
Advertentie
Het heeft er alle schijn van dat, mocht Co Adriaanse na dit seizoen vertrekken bij Red Bull Salzburg, hij wordt opgevolgd door een landgenoot. Zowel Huub Stevens alsook Frenk Schinkels zijn namelijk gegadigden voor het ambt van hoofdtrainer bij de koploper, meldt het Oostenrijkse Laola TV.

Schinkels (46) is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van Austria Kärnten. Op dit moment neemt zijn ploeg een verdienstelijke vijfde plaats in de Oostenrijkse Bundesliga in. Vorige maand zei de Rotterdammer al tegen Voetbal International dat hij informeel gepolst was door de werkgever van Adriaanse. “Ik sta daarvoor open", zei Schinkels destijds. "Wie wil er niet om de titel spelen en Europa ingaan?"

"Mocht Co Adriaanse vertrekken als trainer en ik ben kandidaat, dan zou ik er niettemin goed over na moeten denken. Bij Kärnten heb ik veel meegemaakt en bevalt het prima." Met nog negen duels voor de boeg ligt Salzburg redelijk op koers om de landstitel binnen te slepen. De voorsprong op nummer twee Rapid Wien bedraagt vijf punten; voor de enig ander overgebleven concurrent Austria Wien lijkt het gat met negen punten al te groot.

Behalve Schinkels zou ook Stevens nog een potentiële kandidaat zijn voor Die Bullen. De 55-jarige oefenmeester vertrok eerder dit seizoen bij PSV en zou al een gesprek hebben gevoerd met de lijstaanvoerder van Oostenrijk.
Bezig met laden …