voetbalzone

Schlemiel De Jong: 'Het was een verschrikkelijke avond voor ons'

Bart Kruyt21 aug 2012, 23:50
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2012, 23:50
Advertentie

Luuk de Jong zal vannacht niet fijn slapen. De aanvaller hoopt met Borussia Mönchengladbach de groepsfase van de Champions League te bereiken, maar weet dat zijn ploeg volgende week een klein wonder nodig heeft. Borussia verloor dinsdagavond in eigen huis van Dynamo Kiev, mede door een ongelukkig eigen doelpunt van De Jong: "Het was een verschrikkelijke avond."

/

De spits wilde een indraaiende vrije trap van Miguel Veloso wegwerken, maar passeerde zijn eigen doelman. "Ik wilde de bal met mijn linkervoet wegschieten, maar ik raakte de bal verkeerd", keek De Jong terug op het onfortuinlijke moment. "Dynamo Kiev heeft ons het leven zwaar gemaakt en ons weinig ruimte gegeven. Het was een verschrikkelijke avond voor ons."

Lucian Favre, trainer van Borussia, nam De Jong niet veel kwalijk: "Aan die treffer ging een domme overtreding vooraf", vond de coach. "We begonnen goed en kwamen op voorsprong dankzij een mooi doelpunt. Daarna hebben we helaas veel fouten gemaakt." Technisch directeur Max Eberl vond het met het aantal fouten wel meevallen: "Maar we hebben drie fouten gemaakt en dat werd drie keer afgestraft."

Bezig met laden …