voetbalzone

Schlemiel Gyan: 'Ik had de moed om de penalty te nemen'

Peter Nusselder03 jul 2010, 10:34
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2010, 10:34
Advertentie

Asamoah Gyan werd met zijn gemiste strafschop in de slotfase van het kwartfinaleduel met Uruguay de schlemiel van Ghana. De topschutter van de laatst overgebleven Afrikaanse formatie op dit WK laat zich echter niet uit het veld slaan door zijn misser vanaf elf meter. "Ik kom er wel bovenop, ik ben mentaal sterk", laat de aanvaller weten op de officiële website van wereldvoetbalbond FIFA.

/

Omdat Ajacied Luis Suárez vrijdag in de laatste minuut van de verlenging met zijn handen een inzet van Dominic Adiyiah tegenhield, mocht Gyan vanaf de strafschoptstip aanleggen. "Ik had de moed om de penalty te nemen, maar dat is normaal, want ik ben de aangewezen penaltynemer." Nadat de Ghanees miste, was een strafschoppenreeks noodzakelijk en daarin was Uruguay de beste.

"Zo is het spel", aldus Gyan. "Suárez is nou de held in zijn land, want die bal was er zeker in gegaan. Maar hij stopte hem en ik miste de penalty. Zo is het nu eenmaal." Bondscoach Milovan Rajevac denkt dat de misser van zijn spits doorslaggevend was. "Wij hadden de kans om de halve finale te halen. Daarna had Uruguay een psychologisch voordeel." De Zuid-Amerikanen staan dinsdag tegenover Nederland.

Bezig met laden …