voetbalzone

Schlemiel Suler wijt blunder aan veld, de bal en voorbereiding Gent

Bart Kruyt17 dec 2010, 07:36
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2010, 07:36
Advertentie

Met een enorme fout leidde Marko Suler donderdagavond de Europese eliminatie van AA Gent in. De verdediger speelde veel te kort terug op zijn eigen doelman, waarna Lille-aanvaller Ludovic Obraniak de bal onderschepte en de score opende in de 3-0 overwinning. Suler weigert het boetekleed aan te trekken en geeft de bal, het veld en de clubleiding de schuld.

“Het veld lag er heel moeilijk bij en door de combinatie met een vervelende bal raakten we niet onder de druk uit", begon de schlemiel van de avond tegen Het Laatste Nieuws. “Lille was bovendien meer dan een klasse te sterk voor ons. Individuele fouten of niet, we zouden nooit de nul houden. Ook zonder die foutjes waren we kansloos. De beste ploeg gaat gewoon door."

Suler zet verder vraagtekens bij de voorbereiding van Gent: "Ik weet niet waarom wij zo veel fouten maakten, maar de voorbereiding kon in elk geval veel beter", zei de Sloveen. “Ten eerste hadden we gerust in Gent kunnen overnachten en ten tweede hebben we de hele week op een synthetisch veld getraind. Dan moet je hier op een drassig veld spelen. Lille was er gewoon meer klaar voor. Als je voor een verrassing wil zorgen, dan vind ik dat de club ook meer inspanningen had mogen doen."

Bezig met laden …