Schokeffect blijft uit bij Tottenham, Young stopt doelpuntendroogte

Gijs Freriks18 dec 2013, 21:51
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2013, 21:51

Het ontslag van André Villas-Boas heeft geen schokeffect veroorzaakt. Tottenham Hotspur dacht zich woensdagavond ten koste van West Ham United te kunnen plaatsen voor de halve finale van de Capital One Cup, maar door twee late doelpunten gingen de Noord-Londenaren met 1-2 onderuit. Manchester United kon tegen Stoke City niet over Robin van Persie én Wayne Rooney beschikken, maar Ashley Young begeleidde de geplaagde landskampioen naar een 0-2 overwinning.

/

Tottenham Hotspur - West Ham United 1-2
Tottenham heeft moeite met scoren, maar Villas-Boas weigerde steevast de diensten van Emmanuel Adebayor te gebruiken. Dit zou voor Daniel Levy de druppel zijn geweest die de emmer deed overlopen: AVB werd na de keiharde nederlaag tegen Liverpool ontslagen. Interim-manager Tim Sherwood liet de Togolees in het bekerduel met West Ham wel starten en de aanvaller beschaamde het vertrouwen niet. Halverwege de tweede helft volleerde hij binnen na een messcherpe counter en een gave voorzet van Jermain Defoe. De supporters op White Hart Lane slaakten een zucht van opluchting, want zij zagen dat Tottenham wederom moeite had met het uitspelen van kansen. De gastheer begon de wedstrijd sterk met mogelijkheden voor Defoe en Aaron Lennon, maar de hatelijke nul bleef tot de 67e minuut op het scorebord staan. Toen scoorde dus Adebayor.

De thuisfans zongen Spurs Are On Their Way To Wembley, maar zij werden alsnog hevig teleurgesteld. Tien minuten voor tijd viel een lange bal goed voor West Ham en kon Matthew Jarvis de 1-1 op het scorebord schieten. Vijf minuten voor tijd kregen the Hammers White Hart Lane helemaal stil: Modibo Maïga kopte een voorzet van Mohamed Diamé achter doelman Hugo Lloris. Tottenham slaagde er niet meer in een gelijkmaker af te dwingen en hoeft zich nu enkel nog maar te richten op de competitie en de Europa League. In de tweede ronde van het Europese toernooi is het Oekraïense Dnipro Dnipropetrovsk de tegenstander. Tottenham gaat zondag op bezoek bij Southampton.

/

Stoke City - Manchester United 0-2
Moyes kon een succesje voor de drukke kerstdagen goed gebruiken. The Mancunians wonnen slechts één van de laatste vijf wedstrijden en moesten woensdagavond zowel Van Persie als Rooney missen, maar zij bekerden wel verder. De eerste kans was voor de gasten en het meegereisde publiek dat de 0-1 viel, maar Ashley Young mikte in het zijnet. United controleerde de wedstrijd, zonder groots te voetballen. Stoke zocht Peter Crouch met lange ballen en eigenlijk was Oussama Assaidi de enige speler van wie enige dreiging uitging. Na een halfuur legde Mark Clattenburg de wedstrijd voor tien minuten stil, omdat het hard was gaan hagelen in het Brittannia Stadium. Met schone shirts kwam Stoke uitstekend uit de kleedkamer, maar op slag van rust had United eigenlijk moeten scoren, ware het niet dat Jonny Evans na een hoekschop de bal niet onder controle kon krijgen.

United startte het tweede bedrijf sterk, maar het ontbeerde de ploeg aan creativiteit. Moyes bracht na een uur Javier Chicharito Hernández in de ploeg en bij Stoke loste Marko Arnautovic Assaidi af. Direct na laatstgenoemde wissel was het raak voor de gasten: Chicharito legde de bal af op Young, die hard binnenschoot. De aanvaller maakte hiermee een einde aan een doelpuntendroogte die 36 wedstrijden duurde. Patrice Evra krulde ruim tien minuten voor tijd de 0-2 binnen, na een pass van Young. Stoke verloor voor het eerst in de geschiedenis een bekerduel in eigen huis van United. West Ham is zaterdag de tegenstander van United. Stoke, dat in de laatste acht competitiewedstrijden maar één keer verloor, treft Aston Villa.