voetbalzone

Scholes over oud-ploeggenoot: 'Daar is hij niet slim genoeg voor'

Bart Kruyt07 jun 2015, 16:28
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2015, 16:28
Advertentie

Engeland speelde zondagmiddag een oefenwedstrijd in en tegen Ierland en begon dit duel met Phil Jones als rechtsback. Volgens analist Paul Scholes was dat een goede beslissing van bondscoach Roy Hodgson: de voormalig ploeggenoot van Jones bij Manchester United vindt dat de international niet meer in het centrum moet spelen, omdat hij daar niet slim genoeg voor zou zijn.

voetbalzone

Volgens Scholes staat Jones in het centrum van de verdediging vaak niet goed opgesteld: "Wanneer hij tegen slimme spitsen speelt, wordt hij heel eenvoudig op het verkeerde been gezet", stelde de kritische Scholes. "Als rechtsback moet je je nog steeds slim opstellen, maar ik denk dat hij dan zijn snelheid en kracht beter kan gebruiken. Bovendien heeft hij ook geen slechte voorzet."

"Toen hij naar Manchester United kwam, was hij ook al een rechtsback. Hij heeft zijn hele leven als rechtsback gespeeld", meende Scholes. "Hij is snel en sterk en kan de hele flank bestrijken. Ik denk gewoon dat hij niet slim genoeg is om als centrumverdediger te spelen." Jones bleef de volledige negentig minuten op het veld staan bij de wedstrijd die geen doelpunten kende (0-0).

Bezig met laden …