voetbalzone

'Schöne doet me een beetje denken aan Xavi en Iniesta'

Bart Kruyt25 mei 2014, 17:39
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2014, 17:39
Advertentie

Lasse Schöne ging in 2012 met Denemarken naar het EK, maar werd vervolgens niet bijzonder vaak meer opgeroepen door Morten Olsen. De bondscoach gaf vaak de voorkeur aan andere spelers en liet Schöne links liggen. De Ajacied mocht deze week echter weer eens meedoen, in de oefeninterland tegen Hongarije, en maakte direct een uitstekende indruk.

voetbalzone

Schöne scoorde en speelde een goede wedstrijd. Olsen is duidelijk onder de indruk geraakt: "Hij doet me een beetje denken aan Xavi en Iniesta, want hij is net als hen zeer intelligent in zijn spel en een heel wendbare speler", trekt Olsen in gesprek met Ekstrabladet een opvallende vergelijking. "Schöne is sterk in de kleine ruimte en is snel met zijn voetenwerk."

De oud trainer van Ajax heeft gemerkt dat Schöne, die door de fans werd gekozen tot Ajacied van het jaar, in de afgelopen twaalf maanden stappen heeft gemaakt: "Nu kan hij plotseling ook koppen. Hij verkeert in een fantastische vorm, duikt de ruimte in en maakt doelpunten." Schöne speelde tot dusver 17 interlands voor Denemarken en wist daarin 3 keer te scoren.

Bezig met laden …