voetbalzone

Schöne: ‘Hij is natuurlijk teleurgesteld dat hij niet speelt, en terecht ook’

Daniel Cabot Kerkdijk24 okt 2018, 07:50
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2018, 07:50
Advertentie

Een van richting veranderd schot van Noussair Mazraoui in de extra tijd bezorgde Ajax dinsdagavond in extremis drie punten in het Champions League-duel met Benfica (1-0). Meer wijsheid dan geluk, zo verzekerde Lasse Schöne echter na afloop. “Dit is wijsheid, denk ik. Er zat wel wat geluk bij de laatste goal, maar daarvoor hebben we aardig wat kansen gehad”, vertelde de Deense spelmaker na afloop in gesprek met de NOS.

“Tien minuten voor het doelpunt had Donny van de Beek een grote kans en in de eerste helft Kasper Dolberg een aantal. Ik denk dat dit wel wijsheid is.” Schöne erkent dat Benfica een goede ploeg is en dat de elftallen niet voor elkaar onderdeden. “Ik denk dat het de eerste helft een beetje heen en weer ging en dat we de tweede helft beter onder controle hadden. Daaruit konden we ons eigen voetbal beter spelen. Maar het is een goede ploeg.”

David Neres kwam twee minuten voor tijd in het veld voor Donny van de Beek en legde met een individuele actie de basis voor de winnende treffer van Mazraoui. Schöne is vol lof over de instelling van de Braziliaan. “Hij is natuurlijk teleurgesteld dat hij niet speelt, en terecht ook. Dit is wel een manier om het te laten zien. Hij komt erin en maakt een fantastische actie op de achterlijn. Daarna geeft hij hem goed voor en daar maken we een goal uit.”

“Dat is wel de juiste manier om te laten zien.” Ajax speelt over twee weken opnieuw tegen Benfica en is bij winst al zeker van overwintering in de Champions League. In Lissabon zal de sfeer ongetwijfeld anders zijn. “Als je vandaag (dinsdag, red.) zag hoe het publiek erachter stond, dat helpt je wel. We hebben nog drie wedstrijden te gaan, maar als we zo blijven spelen is de kans groot dat we gaan overwinteren. Als je drie wedstrijden hebt gespeeld en je hebt zeven punten behaald, is dat natuurlijk fantastisch.”

Bezig met laden …