voetbalzone

'Schöne was een betere spits dan Milik, volgens De Boer. Onzin natuurlijk'

Matthijs van Laar28 feb 2015, 15:00
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2015, 15:00
Advertentie
voetbalzone

Arek Milik haalde de afgelopen tien dagen zijn gram en lijkt weer eerste spits van Ajax te zijn. De Pool werd aan het begin van de maand februari geslachtofferd ten faveure van Lasse Schöne, die een aantal keer als spits aan de wedstrijd begon. Een warrige keuze, vindt tv-analyticus Wim Kieft, die de Pool in de laatste drie wedstrijden vier keer zag scoren

In zijn column in De Telegraaf noemt hij het beleid van De Boer van de afgelopen maanden 'soms onnavolgbaar'. "Schöne was op een gegeven moment een betere spits dan Milik, volgens De Boer. Onzin natuurlijk", vindt de oud-international. "Maar Schöne redt met zijn kwaliteiten zijn trainer op een voor hem vreemde positie en wordt vervolgens op de bank gezet. Lekker voor zo'n speler, die zijn trainer altijd heeft gesteund."

Ook het passeren van Niklas Moisander voor de duels met Legia Warschau vindt Kieft vreemd. De Fin wilde aanvankelijk in de winter vertrekken, maar kreeg te horen dat hij niet weg mocht. Vervolgens belandde hij volgens Kieft 'zonder duidelijke argumenten' op de bank. "Terwijl De Boer zeurpiet Boilesen aanvoerder maakt en de hand boven het hoofd houdt."

Bezig met laden …