voetbalzone

'Schoppende Hazard ontloopt megaschorsing en boete van 420.000 euro'

Daniel Cabot Kerkdijk24 jan 2013, 23:45
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2013, 23:45
Advertentie

Eden Hazard zal ondanks alle ophef rond zijn persoon niet voor een zeer lange tijd worden geschorst, zo claimen Britse media. De aanvaller van Chelsea is sinds woensdag groot nieuws toen hij in het bekerduel met Swansea City werd gehinderd door een ballenjongen. De Belg schopte de ballenjongen ogenschijnlijk in de ribben toen deze op de grond lag en bemachtigde uiteindelijk de bal. Uit andere beelden lijkt het alsof Hazard uitsluitend de bal raakte en de ballenjongen zich dus aanstelde.

/

Hazard kreeg een rode kaart en na afloop waren de meningen over de actie verdeeld. Vooral toen bleek dat de ballenjongen, de zeventienjarige Charlie Morgan, enkele uren eerder op Twitter had gezet dat hij 'nodig was om tijd te rekken'. Chelsea en de Engelse voetbalbond (FA) zijn naar verluidt niet van plan om Hazard extra hard aan te pakken. Rafael Benítez was na afloop al van mening dat er geen sprake was geweest van lichamelijk contact: de bal zou na de trap onder het lichaam van Morgan zijn doorgerold en de ballenjongen zou niet zijn geraakt.

Chelsea baseert zijn standpunt op bepaalde televisiebeelden waaruit lijkt dat er geen enkel fysiek contact is geweest. De maximale clubboete van twee weeksalarissen, in het geval van Hazard 420.000 euro, zal naar verluidt niet worden uitgedeeld. De FA heeft zelf ook een streep onder het incident gezet, ook al is de bond bevoegd om Hazard zwaarder te straffen dan drie duels voor een rode prent. Hazard en Morgan spraken elkaar reeds na afloop van het duel, boden elkaar hun excuses aan en de Belg verontschuldigde zich ook publiekelijk. De FA is, naar verluidt, van mening dat een schorsing van drie duels toereikend is.

Bezig met laden …