voetbalzone

Schorsingen temperen de vreugde bij winnend Twente

Bart Kruyt31 mrt 2012, 21:35
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2012, 21:35
Advertentie

De supporters van FC Twente mogen hoop blijven houden op het winnen van de landstitel. De ploeg uit Enschede kon zaterdagavond in de Grolsch Veste niet overtuigen tegen Roda JC Kerkrade, maar aangezien de bezoekers uit Limburg niets op de mat wisten te leggen boekte het elftal van Steve McClaren wel een moeizame 2-0 zege. Twente komt door deze overwinning op gelijke hoogte met Ajax (55 punten), al komen de Amsterdammers zondag nog in actie.

/

Na het teleurstellende gelijkspel bij ADO Den Haag van vorige week was het voor de thuisploeg zaak om zaterdag te winnen in de race om de titel. De boodschap van het belang van deze wedstrijd leek echter in de beginfase niet helemaal te zijn doorgedrongen bij de Tukkers, aangezien de ploeg van McClaren het duel slap en gemakzuchtig opende. De eerste serieuze kans was voor Glynor Plet, na een mislukt schot van Nacer Chadli, maar de vervanger van Luuk de Jong stuitte op Pawel Kieszek.

Uiteindelijk bleek de eerste helft er een te zijn om snel te vergeten voor het thuispubliek. Niet alleen was het spel van Twente ver onder de maat, ook liep de ploeg schade op met het oog op de uitwedstrijd van volgende week tegen AZ. Middenvelders Willem Janssen en Wout Brama stonden vooraf op scherp en pakten in het eerste bedrijf allebei een gele kaart. Dit houdt in dat het duo er komend weekend niet bij zal zijn in Alkmaar, als directe concurrent AZ zal worden bestreden.

/

Kort na de thee kreeg Twente via een kopbal van Rasmus Bengtsson een prima kans, maar Kieszek stond opnieuw in de weg en de sterk keepende sluitpost voorkwam de openingstreffer van de thuisploeg. De Poolse doelwachter kon echter na een uur voetballen niet anders dan capituleren, toen Douglas bij een hoekschop volledig werd vrijgelaten door de Limburgers en overtuigend kon binnenkoppen: 1-0. Heel verrassend was de treffer niet, omdat Roda zich beperkte tot verdedigen.

Dit veranderde na de treffer van Douglas en de ploeg van Harm van Veldhoven begaf zich steeds vaker op de helft van Twente. Desondanks viel de beslissing tien minuten voor tijd aan de andere kant. Ola John wist invaller Wesley Verhoek met een sterke pass te vinden na een prima loopactie van de laatstgenoemde en Verhoek schoot de wedstrijd op overtuigende wijze in het slot: 2-0. Het was geheel volgens de verhoudingen, aangezien Roda geen enkele kans wist te produceren.

Bezig met laden …