voetbalzone

'Schotland is geen verzameling individuen, maar een collectief'

Erik van Dam12 okt 2010, 09:51
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2010, 09:51
Advertentie

Vicente Del Bosque neemt Schotland serieus als tegenstander in de EK-kwalificatiecampagne. De bondscoach van de regerend Europees- en wereldkampioen beschouwt de Schotten als een uitstekend collectief. “Het is de kracht in eenheid die hen kenmerkt”, analyseert Del Bosque. Spanje leidt momenteel haar EK-groep met zes punten uit twee duels, gevolgd door de tegenstander van dinsdag op Hampden Park (vier uit drie).

/

Mocht Schotland in staat zijn een upset teweeg te brengen, dan steekt het Spanje voorbij in de groep. Voor het zover komt, moet de ploeg van Craig Levein echter wel zien af te rekenen met het door Del Bosque gesmede team van wereldkampioenen. De Spaans keuzeheer ziet echter wel krachten bij de opponent. “We weten dat ze uitstekende individuen als Alan Hutton en Darren Fletcher hebben, en Kenny Miller natuurlijk”, aldus de coach.

“We weten ook dat ze er twee spelers met blessures zijn en dat er andere spelers ontbreken. Maar hun kracht komt uit de eenheid. Voor veel landen is het speciaal om Spanje te ontmoeten, hebben we gemerkt. Daar zijn we nu aan gewend en daar gaan we goed mee om. De spelers kijken vooruit naar wat er nog bereikt moet worden, niet naar wat er in het verleden behaald is.”

Bezig met laden …