Schotland raakt eerste plek in de poule kwijt na verlies in Tsjechië

Bart Kruyt08 okt 2010, 22:09
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2010, 22:09

Schotland mag zich na vrijdagavond niet meer de koploper van Groep I noemen. De ploeg van Craig Levein kon in de Synot Tip Aréna geen vuist maken tegen Tsjechië, dat nog de nodige mogelijkheden onbenut liet, maar uiteindelijk toch met 1-0 won. Spanje en Litouwen spelen later deze vrijdag nog tegen elkaar: één van deze landen zal de eerste plek in de poule overnemen. Tsjechië staat op drie uit twee; Schotland heeft er vier uit drie.

/

Op de overwinning van de Tsjechen, die duidelijk iets goed wilden maken na de verrassende nederlaag tegen Litouwen, viel weinig aan te merken. De ploeg van Michal Bílek was vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg, maar deed dat overigens zonder goed te voetballen. De supporters kregen een matige eerste helft te zien, met mogelijkheden voor Thomas Rosicky en Roman Hubník. Zij wisten de score echter niet te openen.

Hubník slaagde daar in de tweede helft wél in. Nadat Michal Kadlec en Jan Polák al mogelijkheden onbenut hadden gelaten, kreeg de verdediger de bal voor zich na een corner van Rosicky, en daar wist hij wel raad mee. Schotland probeerde in het restant nog wel terug te komen, maar was eigenlijk de gehele wedstrijd onmachtig en kwam nooit in de buurt van de gelijkmaker. De Schotten raken de eerste plek in de poule dan ook kwijt.