voetbalzone

Schotland wil door met succescoach McLeish

19 nov 2007, 09:42
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2007, 09:42
Advertentie
De Schotse voetbalbond (SFA) wil zo snel mogelijk het contract van Alex McLeish verlengen. De oefenmeester staat door de opvallende EK-kwalificatiecampagne in de belangstelling van verschillende Premier League-clubs.

“Alex heeft geweldig werk verricht”, lichtte SFA-voorman Gordon Smith toe tegenover BBC Radio 5 Live. “We willen graag met hem om de tafel zitten en onderhandelen over een eventuele contractverlenging.” McLeish is momenteel in het bezit van een contract tot en met het WK van 2010.

Schotland greep zaterdag naast het EK-ticket door in de slotminuut van concurrent Italië te verliezen (1-2). Door het verlies op Hampden Park kwalificeerde ook Frankrijk zich voor het Europese eindtoernooi. Desalniettemin verbaasden de Schotten met acht overwinningen in twaalf ontmoetingen, waaronder op bezoek bij Frankrijk.

McLeish wilde niet ingaan op de gaande speculaties, maar sloot ook niets uit. “Ik kijk uit naar de aanstaande loting voor het WK in Zuid-Afrika. Ik denk nu alleen aan Schotland, maar in de voetballerij kan er van de ene op de andere dag van alles gebeuren.” In het verleden was McLeish actief als clubcoach van Motherwell, Hibernian en Glasgow Rangers.
Bezig met laden …