voetbalzone

Schotse bond gaat rode kaart Rangers-speler herzien

19 mei 2009, 17:43
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2009, 17:43
Advertentie
Glasgow Rangers kan komend weekend mogelijk tóch beschikken over een speler die afgelopen zaterdag een rode kaart kreeg in het competitietreffen met Aberdeen (2-1 winst). Madjid Bougherra werd kort voor rust van het veld gestuurd, maar arbiter Stuart Dougal kwam na het zien van televisiebeelden terug op zijn beslissing in de wedstrijd.

Dougal meende na afloop namelijk, zo meldt BBC Sport, dat Bougherra geen rood verdiende voor een gevaarlijke actie op Aberdeen-keeper Jamie Langfield. Hetzelfde geldt overigens voor Charlie Mulgrew van Aberdeen, die eveneens met een rode kaart kon inrukken. Dit alles wil echter niet zeggen dat beide spelers komend weekend inzetbaar zijn in de laatste competitieronde van de Schotse Premier League.

Het herzieningspanel van de bond beslist namelijk vóór het weekend of de kaarten voor het duo daadwerkelijk worden kwijtgescholden. Voor beide teams staat er daadwerkelijk iets op het spel. The Gers schrijven bij winst namelijk de titel op hun naam. Aberdeen op haar beurt hoopt ook op een zege voor Rangers; als het namelijk daarnaast zelf weet te winnen van Hibernian maakt het nog kans op deelname aan de Europa League.
Bezig met laden …