voetbalzone

Schotse bond laat McLeish niet gaan

27 nov 2007, 09:55
Laatst bijgewerkt: 27 nov 2007, 09:55
Advertentie
Alex McLeish is gesommeerd aan te blijven als bondscoach van Schotland. De coach staat in de nadrukkelijke belangstelling van het Engelse Birmingham City, maar de SFA (Schotse voetbalbond) heeft de directie van The Blues laten weten dat er niet te onderhandelen valt.

Volgens Engelse media zou de promovendus een jaarsalaris van 2,5 miljoen euro hebben geboden aan de succesvolle McLeish, die met zijn team op het nippertje het EK misliep na een nederlaag tegen Italië. Desondanks is men in Schotland zeer te spreken over de werkwijze van de coach.

”We willen helemaal niet discussiëren over een vertrek, dus hebben we de betrokken club geïnformeerd dat zij niet kunnen onderhandelen met Alex,” aldus SFA-voorzitter Gordon Smith, die eveneens een afkoopsom van 1,2 miljoen op zou kunnen strijken wanneer McLeish toch nog vertrekt.

”We hebben duidelijk gemaakt dat we Alex willen behouden als manager van het Schotse elftal. We willen zijn contract verlengen en daarover gaan we zo snel mogelijk praten.” Naar verluidt verdient de rossige keuzeheer ongeveer 6 ton per jaar, aanzienlijk minder dan het bedrag dat Birmingham voor hem over heeft.

Of de financiële daadkracht van de huidige nummer zestien van het Premiership zo ver reikt dat ook de Schotse bond om zal gaan, valt nog echter nog te bezien. Na de verrassend sterke kwalificatiecampagne voor het EK willen de Britten proberen het WK van 2010 te bereiken. Hiervoor dient onder andere afgerekend te worden met het Oranje van bondscoach Marco van Basten
Bezig met laden …