voetbalzone

Schotse bond onderhandelt deze week met Roemeen Petrescu

Daniel Cabot Kerkdijk08 dec 2009, 19:30
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2009, 19:30
Advertentie

Dan Petrescu gaat komende week een gesprek aan met een delegatie van de Schotse voetbalbond (SFA). De oefenmeester van Unirea Urziceni is in beeld om de taken van de ontslagen George Burley voor zijn rekening te nemen. De 41-jarige Roemeen heeft reeds laten weten dat hij van plan is om een Schotse assistent-trainer aan te nemen, een pluspunt in de optiek van de SFA.

Onder leiding van Petrescu veroverde Unirea afgelopen seizoen de landstitel van Roemenië. Dit seizoen staat de ploeg op het punt zich te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. Dan moet woensdagavond niet verloren worden van VfB Stuttgart, dat twee punten minder heeft. Glasgow Rangers kreeg voor eigen publiek met 1-4 klop van de Roemenen.

Volgens de SFA hebben meer dan twintig trainers zich kandidaat gesteld voor de vacante functie. Desondanks weigert voorman Gordon Smith op namen in te gaan. "In de komende weken zullen we diverse gesprekken voeren." Het is de bedoeling dat de SFA nog voor de loting van het EK van 2012, die op 7 februari 2010 zal plaatsvinden, de naam van de nieuwe coach bekend maakt.

Bezig met laden …