voetbalzone

Schotse bond praat met twee kandidaten

16 jan 2008, 15:34
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2008, 15:34
Advertentie
De zoektocht van de Schotse bond naar een nieuwe bondscoach gaat verder. Nadat Billy Davies zich gisteren terugtrok als kandidaat, regelde de bond vandaag afspraken met Mark McGhee (Motherwell) en George Burley (Southampton). Beide coaches hebben toestemming gekregen van hun werkgevers om te praten.

Zowel Motherwell als Southampton hoopt echter dat de gesprekken op niets uitlopen. De clubs, die respectievelijk in de Schotse Premier League en het Engelse Championship uitkomen, willen liever geen afscheid nemen van hun manager. "Maar we kunnen hem niet weigeren om deze gesprekken te voeren", zegt voorzitter Leon Crouch van Southampton. "Bondscoach worden van je land is de grootste eer die een manager kan krijgen."

De Schotse bond is al wekenlang op zoek naar een mogelijke opvolger van Alex McLeish, die eind november opstapte nadat hij zich met Schotland niet had weten te plaatsen voor het EK. Naast McGhee en Burley staan volgens diverse Britse media ook Tommy Burns (jeugdcoach Celtic) en Graeme Souness (clubloos) op het lijstje met mogelijke kandidaten.
Bezig met laden …