voetbalzone

Schotse bondscoach baalt van 'machine': 'Hij springt 2,5 meter de lucht in'

Bart Kruyt08 sep 2014, 11:05
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2014, 11:05
Advertentie

Schotland kwam zondagavond in de buurt van een stunt tegen wereldkampioen Duitsland. De ploeg van Gordon Strachan had in de eerste helft niet veel in te brengen, maar knokte zich na rust terug en maakte het Duitsland nog heel erg moeilijk. Door een dubbelslag van Thomas Müller bleef een Schotse stunt uit (2-1) en Strachan baalt daar behoorlijk van.

voetbalzone

De bondscoach leed in Dortmund zijn eerste nederlaag als keuzeheer van de Schotten. "Ik dacht echt dat we een punt zouden pakken", zei Strachan. "Op een gegeven moment in de wedstrijd dacht ik zelfs dat we zouden gaan winnen. Helaas hebben we geen punten gepakt, maar deze wedstrijd was wel goed voor het zelfvertrouwen. De volgende wedstrijd, tegen Georgië in oktober, is erg belangrijk voor ons."

Müller maakte zoals gezegd beide doelpunten voor Duitsland en de openingstreffer, een beheerste kopstoot tussen twee tegenstanders in, was behoorlijk fraai. "Tegen een speler als Müller, die 2,5 meter de lucht in springt, kan je dit soort doelpunten niet voorkomen", meende Strachan. "Hij is gewoon een machine."

Bezig met laden …