voetbalzone

Schotse bondscoach Levein vindt aanval beste verdediging tegen Spanje

Matthijs van Laar10 okt 2010, 13:15
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2010, 13:15
Advertentie

De Schotse bondscoach Craig Levein denkt een strijdwijze te hebben gevonden waarmee wereldkampioen Spanje te verslaan is. Waar de Schotten vrijdag tegen Tsjechië nog zwaar defensief het strijdperk betraden, gaat er tegen La Furía Roja aangevallen worden. “De wedstrijd van dinsdag is compleet anders dan tegen Tsjechië”, aldus Levein.

/

De keuzeheer liet de Tartan Army in een 4-6-0 formatie opdraven en dat bleek geen beste keuze. De Britten losten in negentig minuten tijd geen enkel schot op doel, en verloren uiteindelijk met 1-0. Levein weet dan ook dat het anders zal moeten tegen de zwaar favoriete Spanjaarden, die met twee zeges onbedreigd aan de leiding gaan in groep I.

“Ik heb geen spijt van de manier waarop we speelden, maar ik ben wel teleurgesteld dat we hebben verloren”, zei de oefenmeester zondag. “Ik heb Spanje de afgelopen drie, vier maanden bestudeerd en heb het strijdplan al klaar. We gaan het absoluut anders doen.” De confrontatie tussen de wereldkampioen en Schotland vindt dinsdagavond plaats op Hampden Park.

Bezig met laden …