voetbalzone

Schotse bondscoach ziet Oranje groep winnen

12 aug 2008, 08:03
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2008, 08:03
Advertentie
De Schotse bondscoach George Burley is onder de indruk van het Nederlands elftal. De oefenmeester werd eind vorig jaar aan Oranje gekoppeld in de kwalificatiegroep voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika, en zag afgelopen zomer met lede ogen toe hoe het team van toenmalig bondscoach Marco van Basten zich aanvankelijk geweldig manifesteerde op het EK.

Logisch dus ook dat Burnley Nederland als dé grote favoriet ziet voor de groepszege. “Geen twijfel mogelijk”, zegt hij. “Een allroundploeg, die fantastisch kan voetballen. Maar”, waarschuwt hij. “Op papier win je niks. Dat je favoriet bent, wil nog niet zeggen dat je ook zomaar wint. We zijn voor niemand bang.”

Oranje is samen met de Schotten ingedeeld in groep 9 met Macedonië, Ijsland en Noorwegen als andere opponenten. Op 6 september begint The Tartan Army de campagne met een uitduel in Macedonië, waar ook Nederland de reeks aan zal vangen. “Een zware klus”, meent Burley. “Met de 0-0 op Wembley tegen Engeland hebben ze laten zien over een prima elftal te beschikken.”
Bezig met laden …