voetbalzone

Schotse club zet complete selectie te koop: 'Hebben geld nodig'

Bart Kruyt14 jun 2013, 00:15
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2013, 00:15
Advertentie

Ook het Schotse voetbal heeft last van de crisis. Glasgow Rangers ging vorig jaar al failliet, en maakte een doorstart onder de naam Rangers FC, en nu is het Heart of Midlothian dat moeite heeft om het hoofd boven water te houden. In een poging uit de problemen te komen, hebben the Hearts alle spelers uit de selectie op de transferlijst gezet, zo meldt de club op de website.

Heart of Midlothian heeft een teleurstellend seizoen achter de rug en eindigde in een competitie met twaalf ploegen als tiende: de slechtste klassering uit de laatste dertig jaar. Dat, en het ontbreken van Glasgow Rangers in de competitie, zijn slechts een paar oorzaken van de wankele positie van de club. De bestuursleden zitten met de handen in het haar en hebben besloten om alle spelers op de transferlijst te zetten.

"We staan voor een zeer moeilijke periode", liet voorzitter David Southern aan de BBC weten. "We zullen niet ieder bod accepteren, maar we hebben aan het einde van deze week wel een bedrag van zes cijfers nodig." Heart of Midlothian werd in de rijke geschiedenis van de club nog vier keer kampioen van Schotland, al dateert de laatste landstitel alweer uit het jaar 1960.

Bezig met laden …