voetbalzone

Schotse tycoon Whyte geeft toe bod op Glasgow Rangers te overwegen

Erik van Dam18 nov 2010, 13:05
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2010, 13:05
Advertentie

Zakenman Craig Whyte heeft donderdag erkend dat hij overweegt een bod uit te brengen op de Schotse kampioen Glasgow Rangers. Whyte (39) praat al met Murray International Holdings, maar de gesprekken bevinden zich nog op het verkennende vlak. Murray International Holdings is het moederbedrijf van The Gers en eigendom van Sir David Murray, huidig baas bij de club.

/

In een officieel statement dat werd afgegeven aan de Stock Exchange bevestigt Whyte dat hij geïnteresseerd is in een overname van de huidige Schotse koploper. “Maar er kan nog geen bevestiging worden gegeven dat de heer Whyte daadwerkelijk een bod zal uitbrengen op de club. Hij is ook nog niet benaderd door het bestuur. Als er iets gebeurt, zal dat worden gemeld.”

Whyte stelt grote investeringen in het vooruitzicht als de gesprekken tot een goed einde komen en hij de nieuwe eigenaren wordt. De Schotse recordkampioen zou in één keer schuldenvrij zijn, mocht de overname slagen. Door een fors negatief eigen vermogen was Glasgow Rangers zeer lang niet in staat om ook maar één speler te kopen. James Beattie was in de zomer de eerste speler in twee jaar tijd die werd aangekocht.

Bezig met laden …