voetbalzone

Schotse voetbalbond gaat gedragsregels invoeren

02 apr 2009, 19:35
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2009, 19:35
Advertentie
Naar aanleiding van de incidenten rond middenvelder en aanvoerder Barry Ferguson en doelman Allan McGregor is de Schotse voetbalbond (SFA) van zins om diverse gedragsregels op te gaan stellen om de internationals in toom te houden. Het tweetal verrtoefde na de terugreis uit Nederland acht uur lang in de bar van het spelershotel.

De ploeg van George Burley keerde zaterdagavond na afloop van het met 3-0 verloren WK-kwalificatieduel met Nederland terug naar de thuisbasis in Loch Lomond. Terwijl de rest van de internationals hun hotelkamers opzocht, zat het tweetal van vier uur ’s nachts tot de volgende middag half een aan de bar van het spelershotel aan het bier.

Het gerucht ging dat Burley het tweetal, dat niet eens het bed opzocht, onmiddellijk uit de selectie had verwijderd, maar de bondscoach zette hen woensdagavond voor het treffen met IJsland (2-1 winst) op de bank. "De beslissing van Burley was de juiste", vindt bondspreses Gordon Smith. "De prestaties mogen niet in het gedrang komen."

"Het was na de nederlaag in Amsterdam overduidelijk dat alle belangen opzij moesten worden gezet om tegen IJsland een goed resultaat te boeken. Daar zijn we in geslaagd. Dit soort incidenten mogen echter niet meer voorkomen. In de komende weken zal de bond diverse gedragsregels opstellen om de spelers op hun voorbeeldfunctie te wijzen."
Bezig met laden …