voetbalzone

Schotse voetbalbond schaamt zich voor boegeroep tijdens volkslied

Robert Smid08 sep 2010, 14:37
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2010, 14:37
Advertentie

De Schotse voetbalbond is allesbehalve blij met een deel van de supporters dat dinsdag aanwezig was bij het EK-kwalificatieduel met Liechtenstein. Tijdens het spelen van het volkslied van de tegenstander besloot een groep een keihard boegeroep door het stadion te laten galmen. De SFA noemt de actie ‘smakeloos’.

Zo zei George Peat, bestuurder bij de Schotse voetbalbond, dat hij zich schaamde toen het gebeurde. “Ik bied, namens de SFA, mijn oprechte excuses aan. Dit had niet mogen gebeuren”, aldus Peat tegenover de BBC. “De Schotse fans hebben er hard aan gewerkt om hun reputatie op te vijzelen. In de wereld worden we gezien als respectvol en liefhebbers van het voetbal.”

Peat liet weten dat de supporters, die besloten om door het volkslied van Liechtenstein heen te joelen, onherstelbare schade kunnen aanrichten bij dit soort acties. “Afgelopen avond heeft een groep het verpest voor de rest. Het is respectloos en smakeloos. We moeten ons houden aan de FIFA Fair Play-regels. Het gedrag van sommigen tegen Liechtenstein helpt dan absoluut niet."

Bezig met laden …