voetbalzone

Schotten hoopvol: 'We gaan naar Spanje voor de winst'

Robert Smid10 okt 2011, 09:49
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2011, 09:49
Advertentie
/

Dinsdag zal het voor veel landenteams erop of eronder gaan worden. In de strijd om kwalificatieplekken voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne is er nog niet in iedere groep de beslissing gevallen. Waar Nederland fluitend de groep als koploper gaat verlaten, is de strijd in Groep I bijvoorbeeld nog erg spannend. Daar gaan Tsjechië en Schotland uitmaken wie er als tweede in de poule eindigt.

De Schotten moet alles op alles zetten om de huidige tweede plek te behouden. De ploeg van bondscoach Craig Levein speelt een uitwedstrijd bij regerend Wereld- en Europees kampioen Spanje. Met elf punten staat het net boven concurrent Tsjechië, dat één punt minder heeft. De Tsjechen gaan echter een ietwat gemakkelijkere wedstrijd in; zij spelen uit in en tegen Litouwen.

Ondanks het feit dat de situatie er beroerd uit lijkt te zien voor de Schotten, is Levein optimistisch. De trainer heeft maar één doel: winnen. “Het is een hele moeilijke wedstrijd, maar het is ook maar één wedstrijd. De wedstrijd in Schotland lieten we zien dat we in staat zijn om tegen ze te scoren. De jongens hebben zes van de afgelopen negen wedstrijden gewonnen, dus we gaan hoopvol de wedstrijd in. We gaan naar Spanje voor de winst”, aldus de bondscoach aan BBC.

Bezig met laden …