voetbalzone

Schotten krijgen ruim twee ton bij plaatsing

06 feb 2008, 17:29
Laatst bijgewerkt: 06 feb 2008, 17:29
Advertentie
De Schotse internationals hebben weer een extra reden om zich te plaatsen voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Mocht Schotland zich kwalificeren voor het mondiale eindtoernooi, dan krijgt elke speler een maximumbedrag van 220.000 euro op zijn bankrekening overgeschreven.

De Schotse voetbalbalbond houdt vast aan hetzelfde premiestelsel als in aanloop naar het EK, wat inhoudt dat de internationals alleen beloond zullen worden voor het behalen van het einddoel. Zo kwam het in de afgelopen maanden voor dat Frankrijk tot tweemaal toe werd verslagen, maar dat het EK op het nippertje werd misgelopen.

Juist om die reden werd gedacht dat de internationals op een andere wijze beloond wilden worden, maar daar is volgens Craig Gordon geen sprake van. “Het gaat om kwalificatie”, stelt de doelman van Sunderland in The Guardian. “Elke andere betaling heeft mijns inziens geen enkel nut. Daar is iedereen het over eens. Dat is meer dan voldoende.”

Schotland heeft zich sinds het WK van 1998 in Frankrijk niet meer weten te plaatsen voor een eindtoernooi, maar Gordon is ervan overtuigd dat dit onder de nieuwe bondscoach George Burley zal veranderen. “We willen uiteraard de groepsfase als winnaar afsluiten en zo niet, dan kwalificatie via de play-offs afdwingen. Burley maakt een bijzonder goede indruk op ons.”

Volgens The Guardian, doorgaans goed geïnformeerd, hangt de hoogte van de premie bij elke international af van de wedstrijden die hij gedurende de WK-kwalificatiecyclus in actie komt. Schotland is samen met Nederland, Noorwegen, Macedonië en IJsland ingedeeld in Groep 9.
Bezig met laden …