voetbalzone

Schreuder heeft groot aantal spelers terug; één opvallende afwezige

Mart Oude Nijeweeme13 jan 2023, 14:05
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2023, 14:05
Advertentie

Alfred Schreuder lijkt zaterdag tegen FC Twente weer te kunnen beschikken over een groot aantal basisspelers. De trainer van Ajax moest tegen NEC en FC Den Bosch (TOTO KNVB Beker) flink puzzelen aan zijn opstelling, maar ziet de ziekenboeg langzaam leegstromen. Op een filmpje dat de Amsterdammers delen is te zien dat onder meer Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Jurriën Timber deelnemen aan de afsluitende trainingssessie in de Johan Cruijff ArenA. Brian Brobbey was er verrassend genoeg niet bij.

Schreuder had afgelopen week te maken met een flinke lijst afwezigen. Zo ontbraken tegen NEC onder meer Berghuis en Bergwijn, terwijl tegen Den Bosch ook Edson Álvarez, Jurriën Timber en Brobbey afwezig waren. Laatstgenoemde kampt met een schouderblessure en ontbrak vrijdag op de training, terwijl Schreuder eerder nog zijn hoop uitsprak tegen Twente wel te kunnen beschikken over de spits. De overige vier sloten zich wel weer aan bij de groepstraining en lijken het duel met FC Twente te halen. Ook Mohammed Kudus en Youri Regeer waren aanwezig.

Tweets by cruijffarena

"Ik verwacht hem er weer bij. Hij heeft zijn schouder gekneusd, maar ik ga ervan uit dat hij kan spelen", zei Schreuder na afloop van het bekerduel met Den Bosch over Brobbey. De spits kwam tegen NEC in botsing met een tegenstander en landde daarbij op zijn schouder. Niet veel later moest hij worden vervangen door Lorenzo Lucca. Het is niet waarschijnlijk dat de Italiaan tegen Twente in de basis start. Schreuder koos dit seizoen al meerder keren voor Kudus als centrumspits. Lucca stond tegen Den Bosch wel in de basis.

Zonder een aantal basisspelers slaagde Ajax er zondag niet in om te winnen bij NEC. De laatste keer dat de Amsterdammers een competitiewedstrijd in winst wisten om te zetten is sowieso al even geleden. De laatste drie wedstrijden van het vorige kalenderjaar leverden namelijk ook geen driepunter op. Deze eeuw zette de landskampioen slechts één keer een langere reeks neer zonder overwinning in de Eredivisie. In september en oktober 2011 bleef de ploeg namelijk vijf wedstrijden zonder zege.

Met Twente treft Ajax een tegenstander waarvan vijftien keer werd gewonnen in de laatste twintig thuiswedstrijden. Afgelopen seizoen werd het liefst 5-0 in de Johan Cruijff ArenA. Gerónimo Rulli moet er voor zorgen dat ditmaal opnieuw het doel schoon wordt gehouden. De Argentijn verdedigt net als tegen Den Bosch het doel. De laatste keer dat Ajax een clean sheet noteerde in de Eredivisie was in september tegen sc Heerenveen. De negen daaropvolgende wedstrijden leverden minimaal één tegentreffer op.

Bezig met laden …