voetbalzone

Schreuder rekent op pittig debuut: 'Ajax speelt beste voetbal van Nederland'

Bart Kruyt01 mrt 2013, 16:40
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2013, 16:40
Advertentie

Steve McClaren besloot dinsdag om op te stappen bij FC Twente en daarom zit Alfred Schreuder zaterdag als hoofdtrainer op de bank bij de Tukkers. Zijn debuut als eindverantwoordelijke belooft direct een kraker te worden, want Twente krijgt in eigen huis bezoek van Ajax. Schreuder verwacht een moeilijk duel voor zijn ploeg: "Ajax speelt het beste voetbal van Nederland, qua positiespel en qua idee", zegt de oefenmeester van Twente voor de camera van FC Twente TV.

/

Schreuder kan zaterdagavond niet beschikken over Nacer Chadli en Denny Landzaat, die al langer in de ziekenboeg zitten. Zij hebben gezelschap gekregen van Wout Brama en ook de aanvoerder van Twente kan zaterdag niet spelen tegen Ajax. Achter de naam van Andreas Bjelland staat nog een vraagteken, hoewel eerder op de dag nog werd beweerd dat de verdediger zeker niet zou kunnen spelen. Schreuder zal zaterdag pas beslissen over de inzetbaarheid van Bjelland.

Ten opzichte van de vertrokken McClaren wil Schreuder een paar dingen veranderen, zo zegt hij: "Ik wil naar de spelers duidelijkheid creëren over hoe we gaan spelen en wat ik van ze verlang in die positie. En ik wil dat ze een bepaalde discipline rondom het team nakomen." Ook de jeugd krijgt een kans: " Jeugdspelers moeten kansen zelf afdwingen en als ze op de deur kloppen, moet je opendoen", meent Schreuder. Twente heeft momenteel vier punten minder dan Ajax.

Bezig met laden …