voetbalzone

Schreuder schuldbewust: 'We hebben een fout gemaakt met Corona'

Matthijs van Laar15 okt 2014, 14:01
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2014, 14:01
Advertentie

Jesús Corona heet een van de grootste talenten van Mexico te zijn, maar daar was bij FC Twente lange tijd weinig van te merken. De Mexicaan, die voor zijn komst naar Enschede ook in verband werd gebracht met Barcelona, moest zich zelfs bewijzen bij de beloften. Alfred Schreuder zegt in Voetbal International dat de club niet goed met de jongeling is omgesprongen.

voetbalzone

De coach van de Tukkers vertelt dat men in Enschede niet tevreden was over de instelling van de getructe technicus. Daar is geregeld over gesproken met de speler zelf en zijn zaakwaarnemer, maar het kwartje wilde desondanks niet vallen. De club besloot de jongeling daarom in de voorbereiding terug te zetten naar Jong FC Twente, waar Corona uiteindelijk wél zijn kunnen toonde.

"Hij is fysiek sterker en fitter geworden", zegt Schreuder, die vindt dat hij beter gelijk streng had kunnen zijn. "Achteraf zeg ik dat wij daarin als technische staf een fout hebben gemaakt. We hadden vorig seizoen eerder en stringenter met Jesús aan de slag gekund. Maar goed, ook ik leer hier van", besluit hij schuldbewust.

Bezig met laden …