voetbalzone

Schreuder voorziet fraaie toekomst: ‘Dan kan hij naar Real of Barcelona’

Erik van Dam23 dec 2015, 14:51
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2015, 14:51
Advertentie

FC Twente spande zich in de zomer van 2013 in om Jesús Corona naar Nederland te halen. De Mexicaanse vleugelspeler imponeerde in de twee seizoenen die hij in de Eredivisie speelde en toen alle ellende in Enschede echt goed zichtbaar werd, zat hij al bij FC Porto. Alfred Schreuder weet zeker dat de 22-jarige flankspeler het ver gaat schoppen.

voetbalzone

Schreuder zegt in een interview met het Portugese O Jogo dat hij met plezier samenwerkte met Corona. Bij FC Twente zette hij de eerste stappen in een carrière die nog lang zal duren, vermoedt Schreuder. “Hij is erg getalenteerd en heel intelligent. Op de training deed hij mij altijd denken aan Romário. Hij is geen echte negen, vleugelspeler of een tien, maar hij is een beetje een mix van al die posities.”

“Hij heeft veel kwaliteiten en zou overal kunnen spelen”, denkt Schreuder, die op dit moment Huub Stevens bijstaat bij TSG Hoffenheim. De coach gelooft dat hij Corona de komende jaren hogerop zal zien gaan. “Ik denk niet dat Porto zijn eindstation is. Ik ben ervan overtuigd dat hij binnen twee jaar een volgende stap maakt. Als hij zich zo blijft ontwikkelen, zou hij bij Barcelona of Real Madrid terecht kunnen komen.”

Corona deed het goed in de eerste seizoenshelft bij zijn nieuwe club. Trainer Julen Lopetegui gebruikte de zomeraankoop acht keer als basisspeler in de Portugese competitie en eenmaal als invaller: daar zette Corona zes doelpunten tegenover. De club loste Sporting Portugal net voor het ingaan van de winterstop af als koploper dankzij een 3-1 zege op Académica. Corona deed tot vlak voor tijd mee, maar scoorde niet: wel gaf hij een assist.

Bezig met laden …