voetbalzone

Schuld vertroebelt relatie Eindhovense clubs

19 feb 2008, 07:10
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2008, 07:10
Advertentie
PSV gaat aanspraak maken op een bedrag van ruim twee ton, dat de club tegoed heeft van stadgenoot FC Eindhoven, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Jan Reker, algemeen directeur van PSV, en Ed Creemers, voorzitter van Eindhoven, hopen snel overeenstemming te bereiken over een betalingsregeling.

Het regionale dagblad meldt dat de openstaande rekening dateert van twee seizoenen geleden toen de eerstedivisionist zich garant stelde voor de betalingen van de salarissen van de PSV-huurlingen Otman Bakkal, Sepp de Roover, Tim Janssen, Jelle ten Rouwelaar en Sasja Stojanovic. Dat geld is echter nooit aan de regerend landskampioen overgemaakt.

In een eerste gesprek tussen Reker en Creemers kwam directe betaling aan de orde. "Toen heb ik tegen Jan gezegd: trek dan maar meteen de stekker eruit bij ons", stelt Creemers, die benadrukt dat een snelle betaling niet haalbaar is.“We hebben een begroting van 1,7 miljoen, die we net kunnen realiseren. Iedere euro die we moeten betalen is al teveel. Verder hebben we behalve PSV nog enkele schuldeisers die samen ongeveer een ton tegoed hebben. Ik denk niet dat wij erin slagen om nu mensen te strikken die bereid zijn om een schuld aan PSV af te lossen."

Reker heeft afgelopen vrijdag een betalingsregeling besproken met de raad van commissarissen van PSV. De bestuurder van de landskampioen is niet van plan om de schuld kwijt te schelden. “We willen het Eindhoven niet te moeilijk maken, maar dat geld zal moeten worden betaald. In het verleden heeft PSV de helft van de totale schuld al kwijtgescholden." Creemers bestrijdt dat. "Het is een verhaal dat afkomstig is van hun financiële afdeling, maar dat is echt kul."

Op iniatief van toenmalige voorzitters Rob Westerhof (PSV) en Herman Imming (Eindhoven) ging men een samenwerkingsverband aan, waar de tweede club uit de lichtstad echter niet mee opschoot. "We hadden toen heel veel goede spelers, waarvan er nu diversen in de eredivisie spelen”, licht Creemers toe. “Later kwamen Frank Demouge en Ilja van Leerdam er nog bij. Daarnaast stelde PSV een voor onze begrippen dure trainer aan (Louis Coolen, red.). Toch eindigden we derde van onderen en bleven we achter met een behoorlijke schuld.”

“Die samenwerking had een win-win-situatie moeten worden. Nou, PSV was er goed mee dat die spelers van de loonlijst afgingen, maar voor ons is het een dikke verliessituatie geworden. Zolang ik voorzitter ben, zal ik het er nooit meer over hebben. Je hebt er als Eindhoven helemaal niks aan. Je krijgt een paar dure spelers die met veel tegenzin bij ons komen voetballen. Als je al iets wilt doen, moet dat op jeugdniveau zijn”, aldus Creemers.
Bezig met laden …