voetbalzone

Schuldeiser Portsmouth wordt bedankt na redden van de club

Bart Kruyt24 okt 2010, 14:43
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2010, 14:43
Advertentie

De supporters van Portsmouth kunnen opgelucht ademhalen. Vrijdag meldde de noodlijdende club nog dat de stekker er wellicht uit zou gaan, maar Pompey werd een dag later van de ondergang gered. Voornaamste schuldeiser Alexandre Gaydamak heeft een akkoord bereikt met mogelijke koper Balram Chainrai, waardoor Portsmouth weer vooruit kan kijken.

Op de officiële website van de club wordt Gaydamak bedankt voor zijn medewerking. “De curatoren van Portsmouth FC kunnen melden dat de onderhandelingen tussen alle betrokken partijen een akkoord hebben opgeleverd”, schrijft de club. “De curatoren willen Gaydamak bedanken voor zijn medewerking, waardoor Portsmouth kan overleven.”

Vorig seizoen ging Portsmouth ook al bijna kopje onder, maar ook toen werd de club net op tijd gered. Portsmouth werd in 1898 opgericht en werkt haar thuiswedstrijden af op Fratton Park. De club werd tweemaal kampioen van de hoogste Engelse voetbaldivisie en degradeerde vorig seizoen naar de Championship. Daarin staat Pompey op dit moment vijftiende, met vijftien punten uit twaalf duels.

Bezig met laden …