voetbalzone

Schürrle schakelt Russen uit na gegrabbel van Akinfeev in Moskou

Erik van Dam25 nov 2015, 18:53
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2015, 18:53
Advertentie
voetbalzone

VfL Wolfsburg heeft woensdagavond drie kostbare punten gepakt in de groepsfase van de Champions League. De Duitsers wonnen dankzij twee doelpunten van André Schürrle, in minuut 66 en 88 met 0-2 bij CSKA Moskou. Daardoor gaat de ploeg zowel PSV (zes punten) als Manchester United (zeven) voorbij en staat men nu met negen punten eerste. CSKA kan niet meer bij de eerste twee eindigen: de Europa League is nu het maximaal haalbare. United en PSV treffen elkaar in dezelfde groep om 20.45 uur op Old Trafford.

Beide teams hadden een zege nodig om dichter bij overwintering in de Champions League te komen, maar scoren bleek geruime tijd lastig. Tien minuten voor het eind van de eerste helft kreeg Ahmed Musa een dot van een kans, maar hij mikte naast. Even later waren de Duitsers heel gevaarlijk via Max Kruse, maar Igor Akinfeev strekte zich en voorkwam de 0-1. VfL Wolfsburg had meer balbezit, maar bereikte Bas Dost en Kruse te weinig. CSKA probeerde het via Pontus Wernbloom een keer van afstand: zonder succes.

voetbalzone

Na dik een uur spelen kwam de spanning er plotseling volop in. Zoran Tosic raakte vanaf de rand van de zestien meter de linkerpaal en had het geluk niet mee. Een handvol minuten later sloeg Schürrle aan de andere kant toe: Akinfeev had verrassenderwijs moeite met zijn lage schot en via de hand van de keeper vloog de bal er zomaar in. Het betekende voor de Rus dat hij voor de 36ste wedstrijd op rij in de Champions League een goal tegenkreeg: een aanscherping van zijn eigen record. CSKA kwam de blunder van zijn ervaren keeper niet te boven.

Alan Dzagoev probeerde het nog een keer en Leonid Slutskiy bracht Bibras Natcho binnen de lijnen voor het laatste kwartier, maar het sorteerde geen effect. Sterker nog, vlak voor tijd schoot Schürrle hard en laag een voorzet van Sebastian Jung binnen en bepaalde hij de eindstand op 0-2. Dost had toen al plaatsgemaakt voor Nicklas Bendtner, die in de paar minuten die hij meespeelde de paal raakte. VfL Wolfsburg is spekkoper in Groep B en wacht nu het resultaat in Manchester af. Voor CSKA, dat het in eigen land zo goed doet, blijft het tobben in de Champions League.

Bezig met laden …