voetbalzone

Schuurs mag na uitstekend jaar in Italië dromen van absolute toptransfer

Jeroen van Poppel17 jun 2023, 18:21
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2023, 18:21
Advertentie

Perr Schuurs staat in de concrete belangstelling van Napoli, zo meldt DAZN in Italië. De 23-jarige centrumverdediger van Torino is in beeld als eventuele opvolger van Kim Min-jae, die op zijn beurt nadrukkelijk gevolgd wordt door Manchester United en Bayern München. Eerder noemde Il Mattino ook Feyenoorder Dávid Hancko als mogelijke opvolger van Kim bij Napoli.

Kim lijkt na een weergaloos eerste seizoen onhoudbaar voor Napoli, dat in het contract van de Zuid-Koreaanse verdediger een ontsnappingsclausule ter waarde van zestig miljoen euro opnam. Volgens vermaard transfermarktexpert Gianluca Di Marzio heeft Bayern momenteel de beste papieren, maar ook Manchester United beschouwt Kim als belangrijkste defensieve doelwit deze transferzomer.

Napoli oriënteert zich volgens DAZN al maandenlang op de opvolging van Kim. De landskampioen van de Serie A informeerde in april al naar de beschikbaarheid van Schuurs, die net zijn eerste seizoen bij Torino achter de rug heeft. De voormalig Ajacied werd direct een onbetwiste basisspeler bij de nummer tien van de competitie en speelde in totaal 33 officiële duels. Torino betaalde in 2022 een bedrag van 9 miljoen euro aan Ajax voor Schuurs. Dat kan oplopen tot 11,3 miljoen euro.

Voorlopig heeft Napoli nog geen bod uitgebracht, ook niet op Hancko. I Partenopei zouden voor laatstgenoemde een transfersom van 18 miljoen euro in gedachten hebben, maar zullen Feyenoord daarmee niet overtuigen. De Rotterdammers vragen naar verluidt 23 miljoen euro voor de Slowaak, die vorig jaar voor ongeveer zes miljoen euro overkwam van Sparta Praag.

Bezig met laden …