voetbalzone

Schwarzer weet: ‘Teams zullen Australië niet meer zo onderschatten’

Peter Nusselder20 mei 2010, 09:20
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2010, 09:20
Advertentie

Het nationale elftal van Australië staat binnenkort in Zuid-Afrika voor de taak om de prestaties op het WK van 2006 te evenaren. Destijds kwalificeerden The Socceroos zich samen met Brazilië ten koste van Japan en Kroatië voor de tweede ronde en verraste de ploeg van trainer Guus Hiddink. “Maar teams zullen ons niet meer zo onderschatten als de vorige keer”, beseft keeper Mark Schwarzer.

“We zijn nu meer bekend”, erkent de goalie van Fulham op een persconferentie. De tegenstanders zullen rekening houden met Australië, maar daartegenover staat volgens Schwarzer dat zijn selectie in de afgelopen jaren volop ervaring heeft kunnen opdoen. “We zijn uiteraard vier jaar ouder en vier jaar meer ervaren, dus we weten iets beter wat we kunnen verwachten.”

Van de ploeg die in 2006 het WK in Duitsland speelde, is een groot deel er ook in Zuid-Afrika bij. “We spelen nu natuurlijk wel in een heel ander land en het is weer een heel ander toernooi”, verwacht Schwarzer. “Het wordt een nieuwe uitdaging, maar wel een moeilijkere, want we zijn niet langer het team dat, zoals vier jaar geleden, een beetje onbekend was.” Australië speelt op het komende WK tegen Duitsland, Servië en Ghana.

Bezig met laden …