voetbalzone

Schweinsteiger: ‘Daardoor heb ik goede herinneringen aan Wolfsburg’

Erik van Dam29 sep 2015, 18:51
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2015, 18:51
Advertentie

Woensdagavond staan Manchester United en VfL Wolfsburg tegenover elkaar in de tweede speelronde van de Champions League-groepsfase. United verloor twee weken geleden verrassend bij PSV, terwijl de Duitsers thuis wisten te winnen van CSKA Moskou. Bij een tweede verlies komt United flink onder druk te staan, maar de koploper van Engeland gaat uit van het positieve. Bastian Schweinsteiger weet dat VfL Wolfsburg geen gering te nemen tegenstander is.

voetbalzone

De ervaren middenvelder speelde jaren in de Bundesliga en zag die Wölfe de voorbije jaren gestaag opklimmen. Na de landstitel van het seizoen 2008/09 zakte de Volkswagenclub wat weg, maar de laatste twee jaar werd men vijfde en tweede. “Ik heb mijn allereerste doelpunt in de Bundesliga gemaakt in het stadion van VfL Wolfsburg”, zegt Schweinsteiger een dag voor de ontmoeting. “Daardoor heb ik hele goede herinneringen aan die club.”

“Maar de wedstrijden tegen VfL, nee, die waren nooit echt gemakkelijk. Wolfsburg heeft een heel leuk team en heeft zich de laatste drie jaar sterk ontwikkeld”, noteert Schweini complimenteus. “Ik heb er zin in dat ik morgen een paar bekenden tegenkom, onder wie Dante. En van het Duits elftal zie ik André Schürrle, Julian Draxler en Max Kruse. Dat zijn een paar vrienden”, aldus de 31-jarige Schweinsteiger.

Sinds hij de overstap maakte van Bayern München naar Manchester United deed hij nog in bijna alle wedstrijden mee. Tegen Club Brugge viel hij tweemaal in en tegen PSV was hij er van begin tot eind mee. In de competitie had Schweinsteiger een rol in alle zeven wedstrijden tot nu toe: driemaal als basisspeler en vier keer als invaller. Het lijkt erop dat Van Gaal woensdag weer een basisplaats in petto heeft voor de wereldkampioen.

Bezig met laden …