voetbalzone

Schweinsteiger geniet: 'Hij kan een van de besten ter wereld worden'

Matthijs van Laar20 jul 2013, 14:54
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2013, 14:54
Advertentie

Bastian Schweinsteiger staat volledig achter het besluit van zijn club om Thiago Alcántara in te lijven. Critici wezen op het grote contingent aan middenvelders dat coach Josep Guardiola tot zijn beschikking heeft en verwachten onrust binnen de selectie. Voor een buitengewone voetballer is bij Bayern München echter altijd plaats, countert de aanvoerder van de Champions League-houder.

/

“Hij is een heel, heel erg getalenteerde speler, die alles heeft om een van de allerbesten ter wereld te worden”, verklaarde Schweini in gesprek met FCB.tv. “We zijn blij dat we een speler met zijn kwaliteiten hebben kunnen inlijven. We zullen ons best doen om hem zo snel mogelijk aan de club te laten gewennen, maar ik denk dat dat niet lang zal duren.”

Thiago kost de Duitse topclub, afhankelijk van of bepaalde clausules in werking treden, maximaal 25 miljoen euro. De Spaans jeugdinternational leek lange tijd op weg naar Manchester United, maar werd binnen een mum van tijd omgepraat door Josep Guardiola. De nieuwe coach van der Rekordmeister kent de 22-jarige spelmaker nog goed van hun gezamenlijke tijd in Barcelona.

Bezig met laden …