voetbalzone

'Schweinsteiger zou bij ons alleen maar slechter worden, vrees ik'

Daniel Cabot Kerkdijk09 dec 2010, 16:40
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2010, 16:40
Advertentie

Holger Stanilawski had donderdag een curieuze vooruitblik op de komende wedstrijd tegen Bayern München. De oefenmeester van St Pauli gaf aan dat Bastian Schweinsteiger waarschijnlijk nooit het shirt van de promovendus zal dragen. "En dat is maar goed ook." De middenvelder is in onderhandeling over een nieuw contract tot medio 2016, maar kan ook uit diverse buitenlandse topclubs kiezen.

/

"We hebben Schweinsteiger niet nodig", benadrukte Stanilawski donderdag. "Hij is te goed. Als hij bij ons zou spelen zou hij alleen maar slechter worden, vrees ik." De Duits international heeft nog een contract tot medio 2012 in Beieren. Volgens diverse Duitse media gaat de spelmaker een astronomisch jaarsalaris van negen miljoen euro verdienen als hij de nieuwe contractvoorwaarden accepteert.

Sankt Pauli, momenteel veertiende in de Bundesliga, houdt de ontwikkelingen rond Schweinsteiger niet in de gaten en richt zich liever op lijfsbehoud. In de Allianz Arena neemt men komend weekend geen genoegen met een punt. "We gaan niet alleen naar München om na afloop van de wedstrijd shirtjes te ruilen met de spelers van Bayern. We hopen punten te pakken." Nummer zeven Bayern heeft zes punten meer.

Bezig met laden …