voetbalzone

Scolari: ‘Dit is geen goed resultaat, maar wel een goede afspiegeling’

Erik van Dam17 jun 2014, 23:52
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2014, 23:52
Advertentie

Luiz Felipe Scolari werd vorig jaar opnieuw aangesteld bij Brazilië, met maar één doel: zijn land de zesde wereldtitel in de historie bezorgen. Met dank aan de scheidsrechter van dienst begon het gastland vorige week donderdag goed tegen Kroatië, maar dinsdagavond was te zien dat er wel wat zand in de motor zit. Het lukte de Goddelijke Kanaries niet om Mexico klein te krijgen (0-0).

voetbalzone

Scolari reageerde na afloop met gemengde gevoelens. “Een 0-0 gelijkspel is geen goed resultaat, maar het is in dit wel geval wel een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen”, sprak de bondscoach. “Mexico probeerde absoluut te voetballen en deed dat met veel fysiek vertoon. We troffen vanavond een tegenstander met veel kwaliteit. Beide landen kregen scoringskansen, dat is zeker.”

“Natuurlijk wilden wij erg graag winnen, maar je moet ook met respect over je tegenstander praten”, vond Scolari. “Mexico is gewoon een heel goed elftal.” Brazilië en Mexico hebben nu ieder vier punten gepakt en gaan samen aan kop in Groep A. Brazilië sluit de groep op 23 juni af tegen Kameroen, dat woensdag eerst nog tegen Kroatië uitkomt.


Bezig met laden …