voetbalzone

Scolari erkent: ‘We worden angstiger en nerveuzer, maar dat is normaal’

Gijs Freriks27 jun 2014, 21:05
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2014, 21:05
Advertentie

Brazilië en Chili nemen het zaterdag in de achtste finale van het WK tegen elkaar op in Belo Horizonte. Het gastland wordt geacht de wereldtitel in eigen land te pakken en Luiz Felipe Scolari geeft toe dat de spanning onder zijn spelers stijgt: “Het is normaal dat we nerveuzer worden”, zegt de bondscoach.

voetbalzone

“We mogen nu niet verliezen. We worden angstiger, nerveuzer, maar dat is normaal. Dat komt niet doordat we in Brazilië spelen, maar doordat het een WK is. Alleen als je wint, bereik je de finale”, aldus Scolari. Het elftal van Big Phil heeft nog geen grootse indruk kunnen maken, hoewel er in de groepsfase wel keurig zeven punten in drie wedstrijden werden gepakt.

Chili won in 2000 voor het laatst van Brazilië, maar mag volgens Scolari niet worden onderschat. “Statistieken zeggen niets. Ik denk dat sinds Jorge Sampaoli de bondscoach is, er een heel andere dynamiek in het elftal van Chili is gekomen. Ze spelen veel beter en halen zelfs een hoger niveau dan ervoor”, besluit de keuzeheer van Brazilië.

Bezig met laden …