voetbalzone

Scolari gaat nog maximaal vier jaar door en wil stoppen na WK 2014

Thijs Post02 nov 2010, 15:49
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2010, 15:49
Advertentie

Luiz Felipe Scolari kan terugkijken op een lange trainerscarrière: de inmiddels 61-jarige oefenmeester heeft bij zowel een grote hoeveelheid clubs als nationale ploegen aan het roer gestaan. In 2014 wil de Braziliaan, momenteel aan de slag als trainer van het Braziliaanse Palmeiras, de kroon op zijn werk zetten door met een land actief te zijn op het WK. In 2002 wist Scolari het mondiale eindtoernooi al eens te winnen; destijds als keuzeheer van Brazilië.

/

“Mijn contract bij Palmeiras loopt in 2012 ten einde”, laat Scolari weten aan de wereldvoetbalbond FIFA. “Daarna ben ik denk ik nog steeds in staat om met een nationale ploeg mee te doen aan de kwalificaties van het WK. Zodoende kan ik mijn carrière beëindigen in 2014, tijdens het kampioenschap in mijn eigen land.”

“Het WK kun je met niets vergelijken”, meent Scolari. “Maar na 2014 ga ik sowieso stoppen, of ik nu op het WK actief ben of niet. Ik blijf werkzaam in de voetballerij, misschien als technisch directeur of algemeen manager, maar zal niet meer dagelijks op het veld staan.” In het verleden was de Braziliaan in de hoedanigheid van bondscoach ook nog actief bij Koeweit en Portugal.

Bezig met laden …