voetbalzone

Scolari kreeg aanbieding in Rijkaard-periode: ‘Ik was trouw aan Portugal’

Thijs Post16 dec 2015, 23:00
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2015, 23:00
Advertentie

De tweede halve finale van het WK voor clubs (River Plate is al zeker van de finale) gaat tussen Guangzhou Evergrande en Barcelona. De club uit China heeft een bekende trainer: Luiz Felipe Scolari. De oefenmeester, in het verleden bondscoach van onder meer Portugal en Brazilië en clubcoach van onder meer Chelsea, heeft in het verleden een aanbieding gekregen van Barcelona.

voetbalzone

“Toen mijn vriend Sandro Rosell de vicevoorzitter was hebben we met elkaar gepraat”, laat Scolari optekenen in de Spaanse media. “Ik had de aanbieding kunnen accepteren, maar ik had nog een contract voor twee jaar bij Portugal en ik wilde mijn contract niet verbreken. Ik vind Barcelona een mooie club, maar het is een tijd geleden en het is voorbij.” Toen Scolari benaderd werd, was Frank Rijkaard de coach. Rijkaard kreeg na een moeizame start langer de tijd en hij zou uiterst succesvol zijn.

Scolari acht zijn huidige ploeg niet compleet kansloos tegen Barcelona, al weet hij wel dat het lastig zal worden. “We hebben geen motivatie nodig tegen Barcelona. Wij zijn de kampioen van Azië, we moeten gemotiveerd zijn. Wie wil er nou niet in onze schoenen staan? Dat moet onze motivatie zijn.”

Bezig met laden …