voetbalzone

Scolari legt selectiebeleid uit: ‘Wil ze zien spelen in grote wedstrijden’

Thijs Post10 jun 2013, 15:26
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2013, 15:26
Advertentie
/

Bij Brazilië is alles erop gericht om het WK van 2014 in eigen land te winnen. De eveneens in Brazilië gehouden Confederations Cup, tussen 15 en 30 juni van dit kalenderjaar, wordt door bondscoach Luiz Felipe Scolari gezien als een voorbereidingstoernooi op het echte werk. De oefenmeester heeft dan ook niet alle grote namen opgenomen in zijn selectie, maar hij ruimde plaats in voor een aantal jonge talenten.

Van het team dat actief was op het WK van 2010 in Zuid-Afrika zijn alleen Júcio César, Dani Alves en Thiago Silva overgebleven in de huidige selectie. “De meeste spelers die we hebben geselecteerd hebben nog geen officieel toernooi gespeeld met Brazilië”, tekent persbureau Reuters op uit de mond van Scolari. “Voordat ze een WK kunnen spelen, moet ik ze aan het werk zien in grotere wedstrijden.”

“We leveren wat kwaliteit in omdat we weinig veteranen in de selectie hebben, maar we winnen door de jeugdigheid en de drang om te slagen van de jonge spelers”, aldus Scolari. De hoop van de natie, Neymar, is wel geselecteerd. Hij zal met andere talentvolle jongelingen, zoals Oscar (Chelsea) en Lucas Moura (Paris Saint-Germain), moeten zorgen voor succes.

Bezig met laden …