voetbalzone

Scolari schaamt zich en loopt weg bij Gremio: ‘Ik moest even afkoelen’

Gijs Freriks15 feb 2015, 20:55
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2015, 20:55
Advertentie

Luiz Felipe Scolari heeft geen beste beurt gemaakt bij Grêmio. De trainer schaamde zich zaterdag zo erg voor het spel van zijn spelers, dat hij vijf minuten voor het einde van de wedstrijd de dug-out verliet en naar binnen stormde. De club uit Porto Alegre verloor in het kampioenschap van de staat Rio Grande do Sul, de Campeonato Gaúcho, met 1-0 van Veranópolis.

voetbalzone

“Ik heb mezelf weggestuurd. Het is onmogelijk om meer in verlegenheid te worden gebracht dan vandaag. De spelers hebben niets laten zien van wat we ze op de trainingen zouden hebben moeten geleerd. Er was vlak voor tijd niets meer dat ik kon doen en ik wilde ook niet bij opstootjes betrokken raken. Daarom ging ik alvast naar de kleedkamer”, zei de ex-bondscoach van Brazilië.

De supporters van Grêmio kunnen de actie van Scolari niet waarderen en veel fans hebben maskers met het gezicht van een verdrietige Scolari besteld, die zij zullen dragen tijdens het carnavalsfeest. Op die ludieke manier willen zij Felipão duidelijk maken dat dergelijk gedrag niet wordt getolereerd. Ook Carlos Alberto is kritisch: “Stel je voor dat hij dit had gedaan bij die 7-1 tegen Duitsland. Dan waren de rapen gaar geweest.” Grêmio staat op de teleurstellende achtste plaats in het staatskampioenschap.

Bezig met laden …