voetbalzone

Scolari slaat aanbieding Mexico af

09 apr 2008, 17:40
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2008, 17:40
Advertentie
Luiz Felipe Scolari gaat niet aan de slag als bondscoach van Mexico, zo meldt hij woensdag tegenover het persbureau Lusa. De huidige keuzeheer van Portugal wil zijn contract tot aan het komende EK in Oostenrijk en Zwitserland gewoon uitdienen.

"Ik ben vereerd met de interesse van Mexico, maar het is vooralsnog mijn doel om op het komende EK een goede prestatie met Portugal neer te zetten", laat de Braziliaan weten. "Ik hoop zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen over mijn toekomst."

Onder leiding van Scolari veroverde Brazilië in 2002 de wereldtitel. Sindsdien werkt hij voor Portugal, dat bij in 2004 naar de EK-finale leidde en in 2006 naar de vierde plaats op het WK. De Portugezen hebben Scolari achter de schermen een aanbieding gedaan om een nieuw contract te tekenen tot en met het WK van 2010.

Hugo Sánchez moest Mexico naar het WK van 2010 leiden om daar te presteren. Nog voor de kwalificatiecampagne is begonnen, werd hij begin deze maand ontslagen. Succesvol was hij niet als bondscoach. Onder hem verloor El Tri van de Verenigde Staten in de finale van het toernooi om de Gold Cup. Bovendien liep de kwalificatieronde voor de Olympische Spelen van Peking uit op een fiasco.
Bezig met laden …