voetbalzone

Scorende Dolberg klaar voor concurrentiestrijd met Huntelaar: ‘Dat is prima’

Daniel Cabot Kerkdijk30 sep 2018, 00:00
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2018, 00:00
Advertentie

Ajax boekte zaterdagavond een moeizame zege op bezoek bij Fortuna Sittard. Mede door een goal van invaller Kasper Dolberg wonnen de Amsterdammers met 0-2. Halverwege was het nog 0-0 in Limburg, waarna Dolberg kort na rust voor de 0-1 tekende. Fortuna kreeg vervolgens een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar uiteindelijk was het toch weer Ajax dat scoorde. Hakim Ziyech nam de tweede goal van Ajax voor zijn rekening.

Dolberg, die inmiddels hersteld is van een buikwandblessure, was in de midweekse bekerwedstrijd tegen de amateurs van HVV Te Werve al trefzeker. De aanvaller annex Deens international hoopt dat hij snel weer vanaf het begin mag meedoen. “Het voelt goed om weer op het veld te staan. En ik sta er om te scoren, dus ik ben blij dat dat is gelukt.”

“Het is moeilijk om te zeggen hoe fit ik ben, want ik heb nog geen negentig minuten gespeeld”, vervolgde Dolberg, in gesprek met de NOS. “Ik heb nu twee keer een helft gespeeld en dat ging zonder problemen. Ik denk dat ik klaar ben om te starten, ja.” Een basisplaats in het elftal van Ajax zou waarschijnlijk ten koste gaan van directe concurrent Klaas-Jan Huntelaar.

“We willen allebei spelen, zo moet het ook zijn”, reageerde Dolberg. “Dat is prima.” Volgende week zondag vervolgt Ajax het Eredivisie-seizoen met een thuiswedstrijd tegen AZ. Dinsdag speelt de ploeg van trainer Erik ten Hag in de Champions League tegen Bayern München.

Bezig met laden …